Praktisch

Fijn dat je overweegt te komen kamperen in de natuur! Hieronder enkele tips en informatie die zeker nuttig zal zijn.

Materiaal

Je boekt bij ons enkel een tipitent. Geen glamping, maar het echte avontuurlijke en duurzame kamperen in de natuur! Dat wil zeggen dat je zelf al je materiaal moet meebrengen. Hieronder een lijstje van zaken die ons nuttig lijken. Je kiest natuurlijk zelf hoe comfortabel of avontuurlijk je wil kamperen.

  • Luchtmatras of slaapmat
  • Slaapzak
  • Eetgerei en keukenhanddoek (en eventueel koeltas)
  • Eten en drinken (er is geen drinkbaar water aanwezig)
  • Toiletspullen en handdoek (enkel ecologische zeep)
  • Wc-papier
  • Stoeltje of tafeltje
  • Zonnebrandcrème
  • Tekentang
  • Muggenmelk
  • Afvalzak
  • (Drink)water
  • Zaklamp

Er is in onze tipidorpen geen drinkwater beschikbaar. Breng dus zeker voldoende water mee om te drinken, om je eten te bereiden en je tanden te poetsen. Er staat op elk terrein een waterreservoir met water dat je kan gebruiken om te douchen en de afwas te doen, maar dit water is dus niet drinkbaar.

Materiaal

Elektriciteit

We voorzien ook geen elektriciteit in onze tipidorpen. De ideale gelegenheid om in alle rust te detoxen van je gsm of pc ;). Ben je toch aan je smartphone verslingerd? Denk dan aan een powerbank om op te laden. Ook als je een koelbox op stroom meebrengt kan zo’n powerbank handig van pas komen.

Je tipitent

In onze ruime 6-persoonstipitenten passen met veel gemak zes eenpersoonsluchtmatrassen. De doorsnede van de tent is vijf meter, de oppervlakte is 19,4 m². In de punt is de tent drie meter hoog, de deuropening meet 1,75 m.

In de iets kleinere, maar nog steeds ruime, 4-persoonstipitenten passen met veel gemak vier eenpersoonsluchtmatrassen. De doorsnede van de tent is vier meter, de oppervlakte is 12,5m². In de punt is de tent 2,5 meter hoog. De deuropening meet 1,55 m.

Het stevige canvas is gemaakt van 100% katoen, goed voor een natuurlijke waterdichtheid en ademend vermogen. Het is duurzaam, hernieuwbaar en één van de meest bio-afbreekbare materialen op aarde.

Het grondzeil, voorzien van ritssluiting, is gemaakt uit gelamineerd PVC dat ondoordringbaar is voor water en damp. Dus ook als het regent, blijf je binnen droog. Dankzij de rits kan het grondzeil volledig afgeritst worden om een frisse bries te laten waaien in je tent.

De tent heeft vier raampjes en vier verluchtingsgaten, voorzien van muggengaas. Ook de deuropening is voorzien van muggengaas.

In de nok van je tent hangt een rookdetector. Er hangt ook een noodlamp op batterijen die je kan gebruiken in geval van nood.

Je tipitent

Corona

Wij doen er alles aan om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Daarom nemen wij volgende maatregelen:

Tenten worden altijd op grote afstand van elkaar geplaatst, zodat social distancing kan worden toegepast.

Het sanitair wordt elke dag gepoetst en ontsmet.

De tenten worden bij elke nieuwe gast ontsmet.

Onze medewerkers dragen mondmaskers en houden voldoende afstand.

Corona

Douchen en afwassen

Na een sportieve boswandeling of een deugddoende fietstocht is een verfrissende douche geen overbodige luxe. Daarom voorzien we op elke kampeerlocatie een douchetent. In je tent vind je een douchezak, die je kan vullen aan het waterreservoir. Hang de gevulde zak op in de douchetent, en genieten maar! Heb je graag warm water? Laat je douchezak dan enkele uren gevuld in de zon opwarmen. Let op, de waterzak kan in de volle zon erg warm worden. Test altijd even of het water niet te warm is, zodat je je niet verbrandt.

Omdat je douchewater ongefilterd in de natuur terechtkomt, vragen we je om enkel biologisch afbreekbare zeep te gebruiken. In de douchetent voorzien we een bus biologisch afbreekbare douchegel, die je vrij kan gebruiken. Het water wordt opgevangen in een waterbak, die je na het douchen leegmaakt in de afvalwaterbak.

Geen zin in een uitgebreide douche? In je tent vind je ook een wasbakje. Vul dit aan het waterreservoir voor een kattenwasje. Of gebruik het gerust om je potten en pannen af te wassen. Laat je het na je verblijf wel achter in de tent? Zo kunnen de volgende kampeerders er ook gebruik van maken. En ook niet vergeten voor de afwas: wees lief voor de natuur en gebruik enkel biologisch afbreekbaar zeepsop. 

Opgelet, het water in het tipidorp is niet drinkbaar.

Douchen

Toiletten

In elk tipidorp staan twee ecologische droogtoiletten. Voor wie niet vertrouwd is met het concept droogtoilet: je kan deze niet doorspoelen, ze zijn namelijk niet aangesloten op een riolering. En aangezien we niet willen werken met chemische toiletten, kozen we voor puur natuur. Maar geen paniek: de pot wordt dagelijks geledigd, gereinigd en ontsmet. Na gebruik schep je een hoopje zagemeel in de pot, zodat niemand last heeft van geurhinder.

Wc-papier dien je zelf mee te brengen. En we bedoelen écht wc-papier, geen vochtige doekjes. De inhoud van de droogtoiletten wordt namelijk gecomposteerd en met vochtige doekjes lukt dat niet. Er zijn aan de toiletten ook wasbakjes voorzien met zeep.

Wifi

Zag jij al een eekhoorn met een gsm of een ree met een pc? Nee, sorry, we hebben geen wifi in onze tipidorpen midden in de natuur.

Vuur

Vuur maken is slechts in enkele tipidorpen toegestaan. Dit staat duidelijk aangegeven op de informatiepagina. Er zijn in dat geval enkele vuurschalen voorzien in het tipidorp. Enkel in deze schalen mag vuur gemaakt worden. De schalen mogen niet verplaatst worden. Als het extreem droog is, vragen we jou om geen risico’s te nemen en geen vuur te maken. Bij code oranje of rood is vuur maken sowieso verboden. Verlaat je de vuurkorf? Zorg dan dat deze goed gedoofd is, gebruik eventueel water om te blussen. Laat zeker geen smeulend vuurtje achter.

Vuur

In de natuur ben je nooit alleen

Op avontuur in de natuur kom je ook andere beestjes tegen. Vergeet zeker geen muggenmelk mee te brengen. En ook teken zijn vaak ongevraagde gasten in de natuur. Check jezelf en eventueel je kinderen dagelijks op teken. Een tekentang in je rugzak is een aanrader. Meer info over de ziekte van Lyme, die je met een tekenbeet kan oplopen, vind je hier: https://www.itg.be/N/Artikel/ziekte-van-lyme

In de natuur ben je nooit alleen

Honden

Honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan in onze tipidorpen, ook niet aan de leiband. Dit doen we om onze fauna en flora ten volle te beschermen, en ook om hygiënische redenen.

Brand brand!

In elke tent vind je een brandblusser en brandinstructies. Er is ook een noodnummer waar je dag en nacht naar kan bellen. Voorkom zelf brand door geen vuur te maken of te roken waar dit verboden is.

Parkeren

We zien je natuurlijk het liefst komen met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. Kom je toch met de wagen, parkeer deze dan op de parkeerplaats die is aangegeven op de informatiepagina van je tipidorp. Per tent is slechts één wagen toegestaan op de parkeerplaats. Bij de tenten zelf zijn geen wagens toegelaten. Dat betekent dus dat je soms een stukje moet wandelen van de parking tot aan je tent. Hou daar rekening mee als je veel spullen wil meenemen. Maar onthoud vooral dat deze wandeling de moeite loont. Hoe verder je moet wandelen, hoe dieper je tent in de natuur staat.

Boeken?

Via deze website kan je een tent boeken in het natuurgebied van jouw keuze. Om een tent te kunnen boeken, moet je minstens 18 jaar zijn. Om je boeking compleet te maken, betaal je meteen online via het betaalplatform Mollie. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden, zoals kredietkaart, Bancontact of de betaalknop van je bank. Zonder betaling is je reservering niet compleet en wordt je tent terug vrijgegeven.

Elke dag zal een medewerker van Buitengewoon Kamperen de boekingen in het tipidorp komen controleren. Hij of zij zal herkenbaar zijn aan zijn werkkledij en weet precies wie betaald heeft voor een overnachting.

Boeken

Prijzen

Je betaalt voor je verblijf voor elke nacht een vast bedrag voor je tent en een bedrag per persoon die in de tent zal overnachten. De prijzen zijn inclusief btw.

  • Kinderen (tot 12 jaar): gratis
  • Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar: 10 euro/nacht
  • 4-persoonstent: 30 euro/nacht
  • 6-persoonstent: 40 euro/nacht

Je kan maximum vier nachten na elkaar in het zelfde tipidorp verblijven.

In sommige gemeentes is een toeristentaks van toepassing. Deze wordt bij je totaalprijs bijgerekend en is afhankelijk van de gemeente van je tipidorp.

Prijzen

In- en uitchecken

Je hoeft je nergens aan of af te melden voor je verblijf. Het enige wat je moet doen, is vooraf via deze website je verblijf boeken. Een medewerker van Buitengewoon Kamperen komt dagelijks langs in het tipidorp en zal controleren of je geboekt en betaald hebt.

Elke tent heeft een nummer. Kijk goed op de bevestiging van je reservering twee dagen voor vertrek welke tent je precies geboekt hebt en betreed enkel je eigen tent. Als het tentnummer in de mail twee dagen voor vertek verschilt van het tentnummer bij de eerste reserveringsbevestiging, is de laatste versie de juiste.

Op de dag van aankomst heb je toegang tot je tent vanaf 15u. Op je laatste dag verlaat je je tent ten laatste om 11u. Laat je tent achter zoals je deze gevonden hebt, netjes en opgeruimd. Dat wil zeggen dat je alle afval meeneemt.